Raspberry Pi + NES = Phun part 3

Door copywizard op donderdag 4 mei 2017 20:24 - Reacties (15)
Categorie: -, Views: 4.974

Nummertje 3 alweer het gaat lekker snel zo ik hoop dat jullie het nog leuk vinden?

Maaaaaar.... hij is binnen de Pi supply & USB HUB wat een gave uitbreiding voor de RPi zeg!Even testen of hij goed werkt?P.s. ja ja ik ben er zo een van die generatie! dat is een andere hobby G.I.Joe for the win !!!

Maar hij werkt en goed ook erg leuk om mee te pielen tot ik er met pielen achterkwam dat deze uitbreiding wanneer aangesloten op netspanning (via micro-USB) constant werkt of ik nou de schakelaar op ON of OFF heb staan? dat is dus niet echt logisch???
De schakelaar werkt dus alleen op het moment dat de accu in gebruik is dan kan je met de schakelaar de RPi uit of aan zetten.
Ik zelf had verwacht dat deze schakelaar ook zou werken op het moment dat hij zou zijn aangesloten op netspanning.

Daarnaast is de schakelaar zo enorm klein gesoldeerd en mijn soldeer skills zijn toch niet om over naar huis te schrijven.
Hierdoor durf ik het ook niet aan de schakelaar los te solderen en te vervangen voor een grotere versie die via de buitenkant is te bedienen.
Hierdoor valt de PI Supply & USB HUB hoe awesome ook af voor deze build.

Hoe nu verder?

Ik moet de Pi met al zijn USB devices toch van een degelijke stroom toevoer voorzien?
De volgende optie is dus om te zoeken naar de kleinste USB HUB met voeding.
Mijn standaard warenhuis (Ebay) had niet veel in de aanbieding behalve een aantal niet te vertrouwen Chinese varianten.
Waarvan ik de voeding niet echt vertrouw om het lang uit te houden in een gesloten NES behuizing.
(spreek uit ervaring met een eerdere USB HUB waarvan de adapter pang zei na 3x gebruiken)

Dus kwam ik uit bij een niet nader te noemen enorm Duits concern dat hier in Nederland zaken doet via het web en vele fysieke locaties in ons kikkerlandje.
Die hadden namelijk een Sitecom CN-081 Powered USB HUB te koop voor een schappelijke prijs.
Na een snelle bestel procedure was het product zoals beloofd de volgende dag in huis en kon het slopen gebeuren!

Geen idee waarom De link hierboven van tweakers in de pricewatch alleen een startech product heeft met in de foto's een sitecom doosje?
Maar het betreft dus een Sitecom met een aparte voedingsstekker.Over de vreemde ribbon cable later meerDe USB HUB uit zijn behuizing krijgen was nog een beste opgave maar het is met een platte schroevendraaier en wat oer krachten gelukt zonder schade aan de pcb.
Datzelfde kan ik niet zeggen van de behuizing die erom heen zat. ;)

Na mijn grote vriend de dremel los te hebben gelaten op de voeding heb ik daar ook de inhoud uit weten te scoren.
Iedere centimeter is er een in de behuizing van een nes dus door de grote plastic behuizing te verwijderen hou ik een boel ruimte over die ik later voor andere dingen kan gebruiken.

Dit is puur omdat dit ruimte bespaard het is niet alsof ik een draadje uit de achterkant van de NES laat komen welke dan weer intern aan de USB HUB is verbonden dit moet mooi worden opgelost!

Ik ben van plan om deze draadjes rechtstreeks te verbinden met een C8 power plug zoals dezeHierover in een volgende blog meer.

Nou kindertjes tot de volgende keer maar weer!

Volgende: Raspberry Pi + NES = Phun part 2 04-'17 Raspberry Pi + NES = Phun part 2

Reacties


Door Tweakers user sebastius, vrijdag 5 mei 2017 10:17

Als je dan toch een usb-voeding zoekt, pak dan in vredesnaam een Ikea Koppla ipv dit stuk ellende waar je brand of een kapotte pi van gaat krijgen...

Door Tweakers user eltweako, vrijdag 5 mei 2017 10:18

Ik heb een build gedaan met een NES welk grotendeels overeenkomt met wat jij nu aan het doen bent.
Ik heb ook een C8 power plug ingebouwd, dat werkt prima.

Wel zou ik die goedkope USB lader weggooien, deze geven niet genoeg prik voor de Pi. Pak een kwalitatief goede 2a voeding. Zelf gebruik ik nu een Nillkin 2A voeding, deze werkt goed maar ik zie bij N64 emulatie toch nog soms de brownout waarschuwing verschijnen.
Waarschijnlijk dat ik binnenkort een zwaardere 5V 4a psu ga inbouwen.

Door Tweakers user peterrus_, vrijdag 5 mei 2017 21:44

sebastius schreef op vrijdag 5 mei 2017 @ 10:17:
Als je dan toch een usb-voeding zoekt, pak dan in vredesnaam een Ikea Koppla ipv dit stuk ellende waar je brand of een kapotte pi van gaat krijgen...
Ik kan dit helaas beamen :p overigens kan ik aanraden de voeding intact te laten ivm de veiligheid. Wat ik vaak zelf doe is het volgende: Een beetje groot formaat kroonsteen pakken, daar een stripje van 3 units afsnijden en dan past de ongemodificeerde stekker precies in de buitenste 2 stripjes (hoop dat het een beetje te begrijpen is :p ) Je kan dan aan de andere kant van de stripjes de 230V kabel vastschroeven, en de kroonsteen aan de behuizing vastlijmen/schroeven. Zo hoef je je voeding niet te slopen, en kan je hem met slechts een schroevendraaier vervangen voor een nieuw/stiller/krachtiger exemplaar (soms piepen ze alsof er geen morgen meer is).

Heb er helaas geen foto van :p

Door Tweakers user copywizard, vrijdag 5 mei 2017 22:23

sebastius schreef op vrijdag 5 mei 2017 @ 10:17:
Als je dan toch een usb-voeding zoekt, pak dan in vredesnaam een Ikea Koppla ipv dit stuk ellende waar je brand of een kapotte pi van gaat krijgen...
eltweako schreef op vrijdag 5 mei 2017 @ 10:18:
Ik heb een build gedaan met een NES welk grotendeels overeenkomt met wat jij nu aan het doen bent.
Ik heb ook een C8 power plug ingebouwd, dat werkt prima.

Wel zou ik die goedkope USB lader weggooien, deze geven niet genoeg prik voor de Pi. Pak een kwalitatief goede 2a voeding. Zelf gebruik ik nu een Nillkin 2A voeding, deze werkt goed maar ik zie bij N64 emulatie toch nog soms de brownout waarschuwing verschijnen.
Waarschijnlijk dat ik binnenkort een zwaardere 5V 4a psu ga inbouwen.
peterrus_ schreef op vrijdag 5 mei 2017 @ 21:44:
[...]


Ik kan dit helaas beamen :p overigens kan ik aanraden de voeding intact te laten ivm de veiligheid. Wat ik vaak zelf doe is het volgende: Een beetje groot formaat kroonsteen pakken, daar een stripje van 3 units afsnijden en dan past de ongemodificeerde stekker precies in de buitenste 2 stripjes (hoop dat het een beetje te begrijpen is :p ) Je kan dan aan de andere kant van de stripjes de 230V kabel vastschroeven, en de kroonsteen aan de behuizing vastlijmen/schroeven. Zo hoef je je voeding niet te slopen, en kan je hem met slechts een schroevendraaier vervangen voor een nieuw/stiller/krachtiger exemplaar (soms piepen ze alsof er geen morgen meer is).

Heb er helaas geen foto van :p
dank jullie wel voor jullie zorgen en tips maar ik heb voor deze optie gekozen omdat ik sitecom als merk best vertrouw ten opzichte van een chinees (ebay) alternatief.
Ook heb ik de power output geprobeerd met de gehele set aangesloten en dit werkte naar behoren maar wat betreft zwaardere emulatie of overclocking durf ik dat niet te zeggen.

Ik ga binnenkort eens kijken of ik de output van die usb poorten kan meten? ik moet nog wel ergens een goedkoop usb power metertje hebben liggen.

Door Tweakers user eltweako, zaterdag 6 mei 2017 19:45

dank jullie wel voor jullie zorgen en tips maar ik heb voor deze optie gekozen omdat ik sitecom als merk best vertrouw ten opzichte van een chinees (ebay) alternatief.
Op basis van wat ik op de foto zie is de inhoud van deze oplader identiek aan de chinese usb lader van 80 cent. Wellicht dat je nog een keer een foto kunt plaatsen van de onderkant van de oplader, maar ik heb het idee dat de separatie tussen de hoog en laagspanning erg klein is.

Sitecom produceert deze voedingen niet zelf en koopt deze ergens in China in. Ik zal mijn persoonlijke mening over Sitecom achterwegen laten.

Mijn advies blijft staan, geef een paar cent uit aan een kwalitatieve oplader, dat is beter voor de Pi en voor jezelf.

Door Tweakers user osmosis, zondag 7 mei 2017 11:12

Die voeding is nogal twijfelachtig.

Zie geen enkele vorm van veiligheid, zelf geen zekering.
Enkel zo te zien een MOV (varistor). Ook component plaatsing laat veel te wensen over
Ter referentie dit is een component layout voor voedingen waar je blij van word

Laat ik het zo zeggen, ik zou het niet aan het net houden terwijl ik uit huis ben.

Zoals meerdere hier roepen, persoonlijk zou ik een iets beter alternatief vinden.
Voordat ik zorgeloos met dat apparaat durf te gamen langer dan een uur

[Reactie gewijzigd op zondag 7 mei 2017 11:15]


Door Tweakers user copywizard, zondag 7 mei 2017 15:24

osmosis schreef op zondag 7 mei 2017 @ 11:12:
Die voeding is nogal twijfelachtig.

Zie geen enkele vorm van veiligheid, zelf geen zekering.
Enkel zo te zien een MOV (varistor). Ook component plaatsing laat veel te wensen over
Ter referentie dit is een component layout voor voedingen waar je blij van word

Laat ik het zo zeggen, ik zou het niet aan het net houden terwijl ik uit huis ben.

Zoals meerdere hier roepen, persoonlijk zou ik een iets beter alternatief vinden.
Voordat ik zorgeloos met dat apparaat durf te gamen langer dan een uur
ik begrijp je geheel maar niet alles in de wereld is super veilig en is perfect in elkaar gezet

Dit product is gewoon te koop bij de mediamarkt en vermoed dat er in geheel Nederland misschien al wel duizenden zijn verkocht en denk dat vrijwel niemand van die duizenden kopers daadwerkelijk zo enorm stil staat bij hoe de adapter intern in elkaar zit en of er wel of niet een zekering in zit of niet?

ik kan je verzekeren dat ik nu zeker 10+ apparaten in huis heb welke allemaal met een adapter zijn verbonden en ik heb geen van die alle opengemaakt om te kijken of het wel een SUPER veilig gemaakt product is met de allerbeste component layout die ik maar kan wensen voor mijn decoder van me isp of die lader die ik bij mijn dure mobiel kreeg of of de adapter van me router etc..

Mocht ik zo bij ieder product gaan stil staan dan kan ik beter in een hutje op de hei gaan wonen ;) waar geheel geen stroom is (uitgezonderd de eventueele bliksem) en ik me dus ook niet druk hoef te maken over de component layout van mijn hutje op de hei ;)

Maar wel bedankt voor je zorgen ik ga morgen even naar de mediamarkt om deze terug te ruilen en zal dan de verkoper vragen met een printje van jou component layout welke usb hub adapter een vergelijkbare layout heeft en zal die dan kopen ;)

p.s. dit is sarcastisch bedoeld ondanks dat ik jullie zorgen in acht zal nemen durf ik de gok wel te nemen om hier een uurtje of meer op te gamen dus ga door met het gebruik van deze uiterst gevaarlijk adapter.
Mocht dit mij mijn leven kosten dan nodig ik je gerust uit op de begrafenis om mij alsnog te vertellen "i told you so" ;)

Door Tweakers user eltweako, zondag 7 mei 2017 16:56

Het feit dat ze in de winkel te koop zijn betekend helaas niets.
De NVWA heeft vorig jaar nog 41 laders getest waaruit bleek dat meer dan de helft onveilig was. (nieuws: NVWA: ruim helft van 41 geteste usb-laders voldoet niet). Zonder een adapter open te maken kun je niet zien of een adapter veilig/slecht is.

Als je op internet zoekt zul je genoeg topics vinden over pi's die overleden zijn door een slechte voeding. Een goede oplader kost niet veel extra.

Ik denk dat zo'n beetje alles gezegd is over de adapter wat er gezegd is kunnen worden.
Het is je eigen project dus je moet het natuurlijk zelf weten.

Dit alles doet natuurlijk niets af van de rest van de build die er goed uit ziet.
Ik ben benieuwd naar je volgende build blog.

Door Tweakers user copywizard, zondag 7 mei 2017 21:40

eltweako schreef op zondag 7 mei 2017 @ 16:56:
Het feit dat ze in de winkel te koop zijn betekend helaas niets.
De NVWA heeft vorig jaar nog 41 laders getest waaruit bleek dat meer dan de helft onveilig was. (nieuws: NVWA: ruim helft van 41 geteste usb-laders voldoet niet). Zonder een adapter open te maken kun je niet zien of een adapter veilig/slecht is.

Als je op internet zoekt zul je genoeg topics vinden over pi's die overleden zijn door een slechte voeding. Een goede oplader kost niet veel extra.

Ik denk dat zo'n beetje alles gezegd is over de adapter wat er gezegd is kunnen worden.
Het is je eigen project dus je moet het natuurlijk zelf weten.

Dit alles doet natuurlijk niets af van de rest van de build die er goed uit ziet.
Ik ben benieuwd naar je volgende build blog.
daarom heb ik de pi vervangbaar gemaakt ;) maar bedankt voor je bezorgdheid.
en leuk dat je me blog volgt!

Door Tweakers user TheNephilim, maandag 8 mei 2017 15:05

Kun je zo'n bordje wel op die antistatische folie leggen terwijl het bordje in gebruik is? :o

Door Tweakers user copywizard, maandag 8 mei 2017 15:24

TheNephilim schreef op maandag 8 mei 2017 @ 15:05:
Kun je zo'n bordje wel op die antistatische folie leggen terwijl het bordje in gebruik is? :o
ja hoor ik leg hem overal op op dat folie op me houten tafel en hij doet het nogsteeds.
ik hobby al tientallen jaren met dit soort dingen en nooit iets mis gegaan ik kan proberen of mijn vriendin het fijn vind als ik ons huis ombouw tot een antistatische clean room waarbij we van die witte pakken aan moeten en de hele vloer en muur antistatisch maak en antistatische kleding dragen maar vermoed dat me vriendin dan zegt voor die enekeer in de duizend rpi,s dat ze dat een beetje overbodig vind ;)

ik heb op deze manier zeker honderd pcs in elkaar gezet zonder ooit een probleem te hebben gehad.

ooo ja en deze rpi,s worden geleverd in dit zelfde zakje en ook zo kaal dus zonder behuizing eromheen dus lijkt me wel goed komen hoor.

maar bedankt voor al jullie zorgen!

het is wel leuk om te lezen hoeveel zorgen mede tweakers hebben over dit project.
of ik wel met aceton moet werken of met een zeer onveilige voeding of pcbs frituur met mijn statische super krachten ;)

maar dat is het mooie van hobbien als ik een profesional was dan had ik misschien wel duizenden euros aan apparatuur gehad om alles super veilig en goed te doen.
maat helaas ik heb een budget van enkele tientjes dus dat gaat hem niet worden.

het is maar goed dat ik geen filmpje post van hoe ik me dremel gebruik of hoe ik me soldeerbout gebruik laat staan wat voor soldeerbout dan zouden sommige tweakers misschien zelfs alvast een ambulance bellen die standby staat voor alle ongevallen die ik zou kunnen krijgen!

Door Tweakers user Luuk1983, dinsdag 9 mei 2017 11:06

Volgens mij - maar dat weet ik niet zeker - is anti-statisch folie niet geschikt om hardware aan de buitenkant op te leggen. Anti-statisch folie is gemaakt om landingen weg te leiden zodat ze spullen die erin zitten geen statische lading kunnen krijgen. Maar ik meen gelezen te hebben dat de buitenkant dus wel goed geleid of in ieder geval statische spanning zou kunnen opbouwen. Misschien dat iemand hier meer over weet. Een houten tafel geleid gelukkig voor geen meter, dus dat zou goed moeten zijn lijkt mij.

Door Tweakers user copywizard, dinsdag 9 mei 2017 11:15

Luuk1983 schreef op dinsdag 9 mei 2017 @ 11:06:
Volgens mij - maar dat weet ik niet zeker - is anti-statisch folie niet geschikt om hardware aan de buitenkant op te leggen. Anti-statisch folie is gemaakt om landingen weg te leiden zodat ze spullen die erin zitten geen statische lading kunnen krijgen. Maar ik meen gelezen te hebben dat de buitenkant dus wel goed geleid of in ieder geval statische spanning zou kunnen opbouwen. Misschien dat iemand hier meer over weet. Een houten tafel geleid gelukkig voor geen meter, dus dat zou goed moeten zijn lijkt mij.
anti statisch matje 50 euro http://www.romex.nl/#!off...&cat_2=1010&cat_3=101012&
anti statisch kleding 100 euro http://www.romex.nl/#!off..._3=100202&cat_4=10020202&
http://www.romex.nl/#!off..._3=100206&cat_4=10020604&
anti statische schoenen 70 euro http://www.romex.nl/#!off...100403&cat_4=10040323133&
anti statische tegels 2000+ euro http://www.romex.nl/#!off..._3=102002&cat_4=10200202&
anti statische meet apparatuur 500+ euro (voor het meten of ik goed geaard ben)
http://www.romex.nl/#!off...&cat_2=1026&cat_3=102602&
huis uit 1958 alle stop contacten + bedrading laten vervangen met rand aarde 3000+

prijs raspberry pi 29,95 (in de aanbieding bij elektor gekocht)

onder de eind streep waag ik de gok wel dat die raspberry pi in de fik vliegt en me wenkbrauwen eraf brand. ten opzichte van de rpijs om mijn huis anti statisch in te richten ;)

p.s. ik heb mijn clean ESD certificaat 2 maanden geleden gehaald een houten tafel maakt dus ook niks uit het gaat erom dat jou lichaam is geaard op ieder mogelijke manier dus minimaal esd schoenen en een esd matje met esd polsbandje of ESD hielaarders hoe dan ook dit is hoe ik werk op mijn werk omdat daar de bovenstaande spullen worden betaald door de baas maar ikzelf thuis heb dit geld er echt niet voor over dus gok het er wel op.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 9 mei 2017 11:23]


Door Tweakers user Paradox, dinsdag 9 mei 2017 22:27

Ach, om het verhaal compleet te maken kreeg jk vroeger wel iemand in de winkel die extra geheugen ging aanschaffen. Vior het gemak had hij even een oude module meegenomen. In een boterham zakje. :P

Zelfs bij die man was er niets aan de hand en ik zou het zelf ook niet anders doen. Succes met je antistatisch onderbroek :p

Door Tweakers user copywizard, dinsdag 9 mei 2017 22:29

Paradox schreef op dinsdag 9 mei 2017 @ 22:27:
Ach, om het verhaal compleet te maken kreeg jk vroeger wel iemand in de winkel die extra geheugen ging aanschaffen. Vior het gemak had hij even een oude module meegenomen. In een boterham zakje. :P

Zelfs bij die man was er niets aan de hand en ik zou het zelf ook niet anders doen. Succes met je antistatisch onderbroek :p
haha dankjewel! dat is nou precies wat ik bedoel! hij zit wel lekker warmpjes me antistatische onderbroek ;)

Reageren is niet meer mogelijk